Praha místo Brna? OTK mění geografii!

24.04.2014 15:56

„Kdybych byl Vltava, tak bych se vylil ze břehů, kdybych byl Morava tak bych si hledal cestu na Prahu.“ To jsou první verše písně Vltava od kapely OTK z nového cd Brno, které bylo letos vydáno.  A musím říci, že je to pecka.

    Už samotný booklet, na kterém je vypodobněna krajina s obrysy Brna a pak malůvka dvou „divochů“, kteří buď ulovili zmíněnou „platňu“ nebo hledají miny. To jsem moc nepobral. Po otevření bookletu (cd ne vinyl) můžeme vidět mapu Rakouska-Uherska, kde je Brno vyměněno za Prahu, což je vtipné a hodné zamyšlení. Vydali OTK opravdu cd (vinyl) Brno nebo vydali Prahu?

    I přesto, že mým nejoblíbenějším počinem z dílny OTK je bezesporu cd Okolo (2008) s nezapomenutelnými klipy k písním Krajina (viz. https://www.youtube.com/watch?v=YK9OfOS4usI) a Lavina (viz. https://www.youtube.com/watch?v=TXaE_xER0Mw) cd Brno mu silně konkuruje.

    Brno obsahuje 10 písní, přičemž bych vypíhnul songy Vesmírná sílo, Obyčejnej chlap, Haló (hlavně konec – dodnes nechápu zvuk Ježkovy kytary) a samozřejmě Vltavu. Vyhraní OTK, představitelé alternativy v klasickém významu, nenechají žádného posluchače chladným a to ani při poslechu desky Brno. Člověk až místy nechápe, co to je? Myslím tím určité hudební party v jednotlivých písních OTK. Jednoduše geniální.

    Proto rozhodně i pro neznalé doporučuji koupit cd nebo vinyl Brna a zaposlouchat se do celého masakrálního celku. Sám už se zase těším, až půjdu na OTK nechám se příjemně zničit a koupím jejich další věc Atentát na Wericha.

https://www.silver-rocket.org/katalog/

https://www.noise.cz/otk/

 

(Efko)