"Až budu velká, chci bejt Misska"

12.11.2013 19:25

    Tuším, že se pro tenhle jev používá spojení náhražková kultura. Například vývar je v kuchyni tuze obtížná záležitost, používáme tudíž "vejvar" práškový Maggi. Flirtování v baru po pár panácích drsný whisky je zbytečně zdlouhavý, kdysi icq, dnes sociální sítě (ať to znamená cokoliv) jsou důstojnou substitucí nedůstojnýho pitvoření se před povolnejma ženštinama.

    Nicméně hejtovat toho času tyto vyspělé civilizační praktiky je jaksi nedůstojné, protože za skeptika je člověk označen jen jednou a v životě budoucím mu toto indexování zůstává jako balvan u nohy, neřkuli ho tento apokalypticismus vyřazuje z nezávazné diskuse. Pojdťe na to tedy trochu zvysoka: rovnou od MissUK a královen vědy vůbec.

    Ohánět se vysokou školou jako studnicí moudrosti a střelkou na ceste životem je passé, přesto zůstalo ve slově univerzita cosi transcedentálního, jež naše mrzké životy vykupuje z každodenních běd. Vousatí kmeti už být nemusíme, holky si nohy holit můžou beztrestně, ale stejně - po shlédnutní videa jakési dívky (snad Michaely), kandidátky na můzu Karlovky, jsem nabyl dojmu, zda-li jsem nad svojí životní drahou přece jenom neměl v patnácti víc přemýšlet. Tahle s prominutím píčovina - volba missky má dva aspekty: vstup a výstup.

    Karlovka (a nakonec i jiný školy, i má alma mater) si zřejmě najmula pár kreativců z reklamky, kteří za nějvětší spásu českýho školství pokládaj promenádu v plavkách. Je to samozřejmě dobrá reklama, vypadáme světově ("kluci, a co když ta Míša vyhraje třeba Miss Universe?" - "haha, to by bylo hustý, já s ní Fando totiž spal") a co je nejlepší: "Proč jdeš studovat Karlovku? Já budu Miss mami."

    A pak na studium litošky nakráčí pár takovejch zjevení, kteří memorují Prousta a Kafku, protože to prostě patří do kulturní encyklopedie a kluci z Komerčky by se divili, kdybych já, vysokošlolačka, to neznala. Stačí do klipu zahlásit, že studenti potřebujou redbulla a tenisky a že škola na tyhle životní potřeby zvysoka sere a "Petro Němcová, přebírám ti Bruce Willise!!!"

    Má to i svou výhodu: když už se takhle pěkně věnujou univerzity rozšiřování svejch aktivit, mohla by přibejt i personální agentura. Stejně to vypadá, že ti nerdi se kromě přehlídkovejch mol na nic jinýho nehodí. Hurá vejvaru!

    Chtete důkaz? Tady je: www.youtube.com/watch?v=euxd1SUdpSA

dN.