kal Kalle

12.05.2014 00:38

    Dřív Kall, aktuálně Kalle, táborský snad slowcore duo (Verča a David, exVeena, toho času ještě Nod Nod) vydalo - pěkně na slušivejch kazetkách - svoje první album, Life from the room. Je výborná zpráva, že dokázali přenýst na dlouhohrající médium auru svejch živejch vystoupení, který se vlastně nikdy nemůžou nepovést. Life from the room je oceněníhodná právě za zvukovou bohatost, zaplnění širokého prostoru, který se na základě přiznávaného minimalismu Kalle připomíná a vyzývá ke conquistě. 

    V pátek proběhl v altánku v Holečkovejch sadech v Táboře křest, hrál ještě Aran Epochal a mně stále nic neříkající Planety. Nicméně prostor určenej původně ke korzování svoji úlohu plní skvěle i v moderním světě, hudba Kalle koexistovala s okolním prostředím ve vzácný jednotě. A naprosto přesvědčivě. Nejspíš nejzajímavější a nejlepší nahrávka (nejen) současný jarní sezony. U Kalle se hraje hudba, nehraje se na nástroje, nepředvádí se skill, nemanifestuje se spektakulární vizualita: nakonec člověk chápe, proč mnohý - jakkoliv subkultovně respektovaný - kapely se mu příčí. Zjeví se kontrast.

    Tábořští nedávno nahráli tři příspěvky pro Fair Price Music (podobně jako Superego Kid, Permon Balet Superstar nebo 5STL), který stojí za vidění, maj už zmiňovanou magnetefonovou pásku a muziku k poslechu i online. A hrajou koncerty. A navíc, poslední květnovej tejden je Free Dim Fest, taky v Táboře, Weird Owl, Nod Nod, C, Superego Kid ...aj.

www.fairpricemusic.com/cz/live-session/kalle/my-lost-child

                                                                       kallesound.bandcamp.com